This was the first new jetty built for cruise boats on Lake Windermere in 70 years, designed to attract more visitors to the Lake District National Park Visitor Centre at Brockhole. The jetty and its landside facilities had to integrate with its surroundings. Planit-ie used local materials and craftsmen to create a deliberately hidden facility that did not impose on the local landscape. Access to the jetty is via a footbridge and the waiting area is separated from a footpath by the extension of an existing dry stone wall. This sheltered area can accommodate up to 150 people. The copper roof of the waiting area extends over the timber-clad drum of the ticket office. Planit-ie has led a project that might more commonly be architect-led with the utmost sensitivity to its surroundings.

Approximate Map Location


LEAVE A REPLY