Treehouse, orchard and picnic areas among landscape perks for staff

An Irish blue limestone path leads to the entrance. Photo: Pochin

Employees of telecoms service provider Moneypenny can now enjoy a bucolic countryside landscape at their new £15m headquarters in Wrexham.

The office building, designed by AEW Architects, is set in a 10 acre landscape by CW Studio, intended to create a ‘happy, relaxing and inspirational’ environment for visitors. As well as an in-house village pub, there’s an orchard where employees can pick apples, damsons, plums and black cherries, a treehouse for meetings, and 12,000sq m of wildflower meadows where staff can eat picnic lunches.

Wetlands filter surface water, and a wet meadow detention basin holds overflow to prevent flooding. 1,750 trees have been planted as part of the scheme and CW Studio has transplanted 10 oak saplings from a 500-year-old oak tree on the site.

Carolyn Willitts, director of CW Studio, said: ‘Moneypenny have been the perfect client and it is so wonderful to see the staff enjoying their new home. There are even picnic baskets and blankets so that people can sit in the meadow at lunchtime and eat apples from the trees.’

LEAVE A REPLY